Referenssit

Tume-Agri Oy

Turengissa sijaitsevaTume-Agri Oy valmistaa, myy ja huoltaa maatalouskoneita. Tume -tuotteet ovat alansa vanhimpia ja tunnetuimpia tuotemerkkejä Suomessa. Niitä myydään loppukäyttäjäasiakkaille yli 20 maassa, Euroopassa ja Aasiassa. Automaattimaalauksen jälkeisille käsipaikkauspisteille tarvittiin parannusta korkealaatuisen maalaustuloksen saavuttamiseksi ja sen myötä mahdollisuutta koko maalauslinjan kapasiteetin nostamiseen.
Tuotantopäällikkö Samuli Forss kysyi Sasmetor Oy:ltä ratkaisua asiaan.

Syksyn 2022 keskusteluiden ja tuotannollisen koekäytön jälkeen, toimitimme heille 3 kpl Geman Optiflex Pro jauhemaalauslaitteita, joilla korvattiin vanhat käsipaikkauksen maalauslaitteet. Uusien laitteiden PCC-moodin ja laajan suutinvalikoiman myötä parantunut jauheen tunkeutuvuus nopeutti maalaamista ja helpotti vaikeidenkin sisänurkkien maalaamista. Tume-agrin ammattitaitoisille maalauslaitteiden käyttäjille annettiin normaali toimituksiimme sisältyvä käyttökoulutus. 

Reilun puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen, tuotantopäällikkö Samuli Forss vastaa hankinnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta esittämiimme kysymyksiin näin: ”Uusien laitteiden myötä olemme saaneet nopeutettua maalausprosessia merkittävästi. Toinen suuri hyöty on ollut maalauslaadun parantuminen. Geman laitteistolla olemme saaneet pinnanlaadusta huomattavan paljon tasaisemman ja haastavimpien paikkojen maalaus onnistuu helpommin kuin aiemmin. Kolmantena hyötynä täytyy mainita uudelleen maalauksen mahdollistuminen. Aiemmalla laitteistolla emme tässä onnistuneet”
”Haastavimpien tuotteidemme maalausajassa säästämme Geman maalauslaitteiden avulla n. 25 %. Kustannussäästöt ovat merkittävät, jonka johdosta myös takaisinmaksuaika tulee olemaan lyhyt”.

Kysyimme myös mielipidettä laitteiden- ja kulutusosien laadusta ja Sasmetorin käyttökoulutuksesta.
”Kulutusosia ei ole tarvinnut vaihtaa yli puolen vuoden käytön jälkeen. Esimerkiksi kaikki injektoriholkit ovat edelleen Geman työkalulla mitattuna käyttökelpoisia”.

”Koulutuksessa kävimme laitteiden käytön ja huollon kattavasti läpi. Myöhemmin ilmenneisiin kysymyksiin olemme saaneet Sasmetor Oy:ltä vastaukset nopeasti. Laitteiden käyttö on hyvin yksinkertaista ja laitteissa on monia käyttöä helpottavia toimintoja, kuten kolme esiasetettua ohjelmaa erilaisiin maalaustilanteisiin”.

koneet.jpg

 

Forssan Metallityöt Oy

Sasmetor toimitti alkuvuodesta 2018 Forssan Metallityöt Oy:lle teräsovien manuaalijauhemaalamolinjan laitteet.

Linjassa maalaus tapahtuu kahdella Geman käsimaalauslaitteella jauhemaalauskaapissa. Maalauskammioon on sijoitettu kappaleen laskulaite, jolloin voidaan tuotteen alapinta laskea lattiatason alapuolelle. Kammiossa lisäksi automaattinen suodatinten puhdistusjärjestelmä sekä liekinilmaisinlaitteisto.

Jaatimet Oy

Sasmetor toimitti syksyllä 2017 Jaatimet Oy:lle Somerolle manuaalijauhemaalaamolinjan laitteet.

Linjassa maalaus tapahtuu Geman käsimaalauslaitteella jauhemaalauskaapissa.

Maalauskaappi on varustettu nosto-/laskuasemalla, jolloin myös kappaleen yläosien maalaus onnistuu helposti.

Koja Oy

Sasmetor toimitti syksyllä 2017 maalauskammiot Koja Oy:n uuteen puhallintehtaaseen Tampereelle.

Lankapaja Oy

Julkaistu 16.6.2016

Sasmetor uudisti Lankapajan maalauslinjan

Lahden yksikön maalauskapasiteetti kolminkertaistui

Suomen metallialan yksi johtavista tuotantolaitoksista, jo vuonna 1935 perustettu Lankapaja Oy on viime aikoina vahvistanut liiketoimintaa Lahden toimipisteessä.
Vuonna 2014 yritys osti huonekaluvalmistaja Isku Oy:n metallipajan, ja Iskun sisäisen logistiikan järjestelyistä johtuen muutto oli pian edessä. Tehdasmuuton yhteydessä Lankapaja päätti uudistaa ikääntyneen maalauslinjan, mitä varten yritys kilpailutti maalaamotoimittajia kotimaasta ja ulkomailta.

Tehokas maalaamoratkaisu kilpailukykyiseen hintaan

Sasmetor osoittautui tarjouskilpailussa parhaaksi vaihtoehdoksi kilpailukykyisellä hinnalla ja järkevällä kokonaisratkaisulla. Lankapajan toimitusjohtaja Kari Timgren kertoo myös, että vanhan maalauslinjan siirto uuteen paikkaan olisi maksanut lähes yhtä paljon kuin uuden linjan rakentaminen.
– Vanhan linjan mitoitukset eivät palvelleet maalaustarpeitamme tarpeeksi hyvin. Uudessa linjassa mitoitukset on suunniteltu paremmin ja siinä on vähemmän ylä- ja alamäkiä. Hyötysuhde on huomattavasti tehokkaampi kuin ennen, esimerkiksi maalattavat tuotteet voidaan ripustaa linjaan entistä tiiviimmin. Itse asiassa pystyimme kolminkertaistamaan maalauskapasiteetin täysin samoilla resursseilla, Timgren iloitsee.
– Tehokkaamman linjan ja korkeamman maalauskapasiteetin ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja nopeammin.

Joustava Sasmetor mukana alusta lähtien

Sasmetorin toimitusjohtaja Joni Sarkkinen kertoo, että projektin aikataulu oli kireä. Varsin kokonaisvaltaisesta toimituksesta sovittiin loppuvuodesta 2014, ja jo vappuna 2015 maalauslinja oli käyttövalmiina.
Ripeän toimituksen avaintekijöitä olivat Sasmetorin joustava palvelu sekä sujuva yhteistyö Lankapajan kanssa. – Kireässä aikataulussa auttoi, että saimme osallistua maalaamon suunnitteluun jo heti alkuvaiheessa, layout-ratkaisusta lähtien. Lankapajan osaamisen ansiosta saimme määriteltyä heidän pintakäsittelytarpeensa varsin nopeasti, Sarkkinen kiittelee.
– Uuden maalauslinjan automaatioaste, säädettävyys ja hyötysuhde ovat paljon korkeampia kuin entisen. Linjan tehokkuus syntyy osaltaan energian ja materiaalien tehokkaasta hyväksikäytöstä.

Markkinoiden uusinta teknologiaa

Sarkkisen mukaan Sasmetorin ja yhteistyöyritysten työ näkyy uudessa maalauslinjassa käyttövarmuutena ja hyvänä maalaustuloksena. Tasalaatuisuus, säädettävyys, käytettävyys ja maalin kierrätys ovat uusissa Gema-järjestelmissä huipputasolla.
– Lankapajalle toimitettu laitteisto on lisäksi varustettu markkinoiden uudenaikaisimmalla jauhepumpputeknologialla, johon olemme toimittajana olleet erittäin tyytyväisiä ja se on pystynyt täyttämään sille asetetut korkeat odotukset, Sarkkinen sanoo.
Lankapajan Kari Timgren kertoo olevansa tyytyväinen uuteen, hieman yli vuoden käytössä olleeseen maalauslinjaan.
– Projekti sujui hyvin ja aikataulun mukaisesti. Järjestelmä on toiminut moitteettomasti, eikä sitä ole tarvinnut säätää tai huoltaa jälkikäteen. Ja onneksi Sasmetorin huoltopalvelu on tarvittaessa lähellä.

Sasmetor-jauhemaalauslinja Lankapajalle:

  • ripustusratakuljetin runkoineen
  • tunnelipesulinja
  • vedenkuivausuuni
  • Gema-jauhemaalausjärjestelmä uudenaikaisella pumpputeknologialla
  • polttouuni
  • kaikkien laitteiden asennus, säätö ja käyttöönotto
  • automaatio ja sähköistys

AGCO Power Oy

Laatukilpi Oy

Salko Painting Oy