yritys   |   referenssit   |   yhteystiedot

Tutustu toimituksiimme,
kysy lisätietoa.

Tume-Agri Oy

Turengissa sijaitseva Tume-Agri Oy valmistaa, myy ja huoltaa maatalouskoneita. Tume -tuotteet ovat alansa vanhimpia ja tunnetuimpia tuotemerkkejä Suomessa. Niitä myydään loppukäyttäjäasiakkaille yli 20 maassa, Euroopassa ja Aasiassa. Automaattimaalauksen jälkeisille käsipaikkauspisteille tarvittiin parannusta korkealaatuisen maalaustuloksen saavuttamiseksi ja sen myötä mahdollisuutta koko maalauslinjan kapasiteetin nostamiseen.
Tuotantopäällikkö Samuli Forss kysyi Sasmetor Oy:ltä ratkaisua asiaan.

Syksyn 2022 keskusteluiden ja tuotannollisen koekäytön jälkeen, toimitimme heille 3 kpl Geman Optiflex Pro jauhemaalauslaitteita, joilla korvattiin vanhat käsipaikkauksen maalauslaitteet. Uusien laitteiden PCC-moodin ja laajan suutinvalikoiman myötä parantunut jauheen tunkeutuvuus nopeutti maalaamista ja helpotti vaikeidenkin sisänurkkien maalaamista. Tume-Agrin ammattitaitoisille maalauslaitteiden käyttäjille annettiin normaali toimituksiimme sisältyvä käyttökoulutus.

Reilun puolen vuoden käyttökokemuksen jälkeen, tuotantopäällikkö Samuli Forss vastaa hankinnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisesta esittämiimme kysymyksiin näin: ”Uusien laitteiden myötä olemme saaneet nopeutettua maalausprosessia merkittävästi. Toinen suuri hyöty on ollut maalauslaadun parantuminen. Geman laitteistolla olemme saaneet pinnanlaadusta huomattavan paljon tasaisemman ja haastavimpien paikkojen maalaus onnistuu helpommin kuin aiemmin. Kolmantena hyötynä täytyy mainita uudelleen maalauksen mahdollistuminen. Aiemmalla laitteistolla emme tässä onnistuneet”
”Haastavimpien tuotteidemme maalausajassa säästämme Geman maalauslaitteiden avulla n. 25 %. Kustannussäästöt ovat merkittävät, jonka johdosta myös takaisinmaksuaika tulee olemaan lyhyt”

Kysyimme myös mielipidettä laitteiden- ja kulutusosien laadusta ja Sasmetorin käyttökoulutuksesta.
”Kulutusosia ei ole tarvinnut vaihtaa yli puolen vuoden käytön jälkeen. Esimerkiksi kaikki injektoriholkit ovat edelleen Geman työkalulla mitattuna käyttökelpoisia”

”Koulutuksessa kävimme laitteiden käytön ja huollon kattavasti läpi. Myöhemmin ilmenneisiin kysymyksiin olemme saaneet Sasmetor Oy:ltä vastaukset nopeasti. Laitteiden käyttö on hyvin yksinkertaista ja laitteissa on monia käyttöä helpottavia toimintoja, kuten kolme esiasetettua ohjelmaa erilaisiin maalaustilanteisiin”

Forssan Metallityöt Oy

Sasmetor toimitti Forssan Metallityöt Oy:lle teräsovien manuaalijauhemaalamolinjan laitteet.

Linjassa maalaus tapahtuu kahdella Geman käsimaalauslaitteella jauhemaalauskaapissa. Maalauskammioon on sijoitettu kappaleen laskulaite, jolloin voidaan tuotteen alapinta laskea lattiatason alapuolelle. Kammiossa lisäksi automaattinen suodatinten puhdistusjärjestelmä sekä liekinilmaisinlaitteisto.

Jaatimet Oy

Sasmetor toimitti Jaatimet Oy:lle Somerolle manuaalijauhemaalaamolinjan laitteet. Linjassa maalaus tapahtuu Geman käsimaalauslaitteella jauhemaalauskaapissa.

Maalauskaappi on varustettu nosto-/laskuasemalla, jolloin myös kappaleen yläosien maalaus onnistuu helposti.

Koja Oy

Sasmetor toimitti  maalauskammiot Koja Oy:n uuteen puhallintehtaaseen Tampereelle.